Suroviny:
- 8 vajec
- 1 avokádo
- 2dl majonéza
- 1 strúčik cesnaku
- 1lyžička strúhaný chren
- 1 plátok tekvice
- 5dkg údená šunka
- jarná cibuľka
- Zelenina podľa chuti
Postup:
Uvaríme vajcia, keď vychladnú, očistíme ich. Nakrájajte všetky vajcia na polovicu a oddelíme žĺtka do misy.
Do misky dáme tekvicu, pridáme 1 polievkovú lyžicu majonézy a miešame až do hladka. Šunku nastrúhajte a premiešame s majonézou. Krém odložíme do chladničky.
Dužinu avokáda dáme do samostatnej misy. Nastrúhame cesnak a zmiešame s lyžicou majonézy. Odložíme. .Zmiešajte žĺtky vajec s majonézou (1 polievková lyžica na 4 vajcia) a nasekanou jarnou cibuľkou.
Položte vaječné bielky na tanier s otvorom hore a potom ich naplňte hotovými krémami. Zostávajúce krémy môžete dokonca naplniť zeleninou alebo ich podávať ako dip.
Zakryte hotovú misku a nechajte v chladničke aspoň hodinu, aby sa spojili chute.