Potrebujeme:
300 g maslových sušienok
Malinová hmota:
1/2 kg mrazených malín v sezóne môžu byť čerstvé
4 polievkové lyžice cukru (závisí od sladkosti maliny)
1 malinové želé Dr.Oetker
Advokátsky krém:
1 dr.oetker krémový puding
350 ml mlieka
150 ml vaječného likéru
4 polievkové lyžice cukru
125 g masla
Krémová hmota:
1,5 šálky šľahačky 30-36 %
2 polievkové lyžice mascarpone syra
1 polievková lyžica cukru
Posypať:
30 g horkej čokolády strúhanej na strúhadle
Príprava:
1. Začneme cesto prípravou malinového želé:
Rozmrazené maliny posypeme cukrom a varime 5 minút na miernom ohni, kým sa nerozpadnú, môžeme ich premiešať mixérom na penu, odstavíme zo sporáka a pridáme malinové želé, premiešame a nechame rozpustiť. Malinovú penu necháme vychladnúť.
2. Teraz si pripravíme puding s likérom:
Z mlieka nalejeme polovicu do pohára a rozmiešame pudingový prášok, zvyšok mlieka varíme s cukrom , do vriaceho mlieka, nalejeme vaječný likér, za stáleho miešania varíme asi 1 minútu, potom nalejeme mlieko s pudingom a za stáleho miešania varíme kým puding nezhustne (2-3 minúty) odstavíme zo sporáka a pridajme nasekané maslo do horúcej hmoty, miešame kým sa nespojí s pudingom. necháme mierne vychladnúť.
Na spodok pekáča vystlaného papierom na pečenie dáme vrstvu maslových sušienok, ktoré uložíme tesne vedľa seba na to dáme teplý pudingový krém, opäť uložíme vrstvu sušienok, teraz rozotrieme malinovú zmes a znovu uložíme vrstvu sušienok.
Dobre vychladnutú smotanu priamo z chladničky zmiešame s mascarpone a práškovým cukrom a vyšľaháme na tuhý krém, rozotrieme ho na sušienky a posypeme strúhanou horkou čokoládou,
Koláč dáme na noc do chladničky stuhnúť.