Prísady:
Marcipán
200 g mandľovej múky (jemne mleté mandle)
3 lyžice vody
60 g cukor
5 ml mandľová aróma
Pre jahodový gél
400 g jahôd / môžu byť aj mrazené/
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
25 g želatíny
Čokoládová ganache:
100 g tmavej čokolády (s vysokým obsahom kakaa)
0,4 dl smotana
0,3 lyžičky masla
Postup:
Marcipán:
Dáme variť sirup z cukrom a vodou. Pridáme mandľovú múku (jemne mleté mandle ). Pridáme mandľovú arómu a dobre vymiešame rukou.
Marcipán dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vyhladíme ho do roviny a necháme stuhnúť.
Jahody rozmiešame a dáme variť so želatínou, nechajme ich trochu vychladnúť a nalejme na marcipánovú vrstvu. Necháme želé stuhnúť asi 2 hodiny.
Čokoládová ganache:
Dáme variť smotanu, Odstavíme ju zo sporáka a pridáme polamanú čokoládu a maslo. Dobre premiešajte, aby ste čokoládu roztopili, potom nalejte na jahodové želé. Zasa všetko vložíme do chladničky a necháme stuhnúť asi 2 hodiny. Pokrájame na kocky. Kocky môžeme namáčať do čokolády a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.