Domovská stránka » Jahodovo-marcipánová kocka

Jahodovo-marcipánová kocka

Prísady:

Marcipán

200 g mandľovej múky (jemne mleté mandle)
3 lyžice vody
60 g  cukor
5 ml mandľová aróma
Pre jahodový gél
400 g jahôd / môžu byť aj mrazené/
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
25 g želatíny

Čokoládová ganache:

100 g tmavej čokolády (s vysokým obsahom kakaa)
0,4 dl smotana
0,3 lyžičky masla

Postup:

Marcipán:

Dáme variť sirup z cukrom a vodou. Pridáme  mandľovú múku (jemne mleté mandle ). Pridáme mandľovú arómu a dobre vymiešame rukou.
Marcipán dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vyhladíme ho do roviny a necháme stuhnúť.

Jahody rozmiešame a dáme variť  so želatínou, nechajme ich trochu vychladnúť a nalejme na marcipánovú vrstvu. Necháme želé stuhnúť asi 2 hodiny.

Čokoládová ganache:

Dáme variť smotanu, Odstavíme ju zo sporáka  a pridáme  polamanú čokoládu a maslo. Dobre premiešajte, aby ste čokoládu roztopili, potom nalejte na jahodové želé. Zasa všetko vložíme do chladničky a necháme stuhnúť asi 2 hodiny. Pokrájame na kocky. Kocky môžeme namáčať do čokolády a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*