Domovská stránka » Dunajské rezy.

Dunajské rezy.

Suroviny:

Cesto

200g margarínu
200g práškového cukru
5 vajec
1 balenie vanilkového cukru
200g hladkej múky
0,5 balenie prášku do pečiva
1 lyžička kakaového prášku
350g višne  bez kôstok

Pre krém:

8 dl mlieka
2 balenia vanilkový pudingový prášok
8 PL cukru
50g margarínu

Na posypanie:

100g čokoláda (strúhaná)

Postup:

Cukor, vanilkový cukor a maslo vyšľaháme do peny so žĺtkami.
Postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vaječné bielky vyšľaháme do tuhej peny a potom primiešame do cesta.
Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Do druhej polovice primiešame kakaový prášok a opatrne ho vylejeme na svetlé cesto.
Do cesta poukladáme rovnomerne višne a dáme upiecť. Pečieme pri 160°C asi 20-25 minút.

Necháme vychladnúť.

Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu. Vymiešame margarín a cukor do peny. keď puding ochladne  zmiešame ho s vymiešaným margarínom.

Krém natrieme na upečený koláč, necháme ho stuhnúť a posypeme strúhanou čokoládou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*