Suroviny:
- 250g cestoviny fusilly /vretená/
- 200g prerastená slanina
- jarná cibuľka
- 150g domáca paleo majonézu
Majonéza:
- 1 vajce na tvrdo
- 1/2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička vínneho octu
- 1/4 čajovej lyžičky horčice
- 1/4 čajovej lyžičky morskej soli
- 1 šálka avokádového oleja, olivového oleja alebo makadamového oleja
Postup:
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Na panvici opražíme plátky slanina do chrumkava. Vypražený tuk zmiešame s uvarenými cestovinami, aby sa nám nelepili. Nakrájame jarnú cibuľku a pripravíme si domácu majonézu. Do mixéra dáme olej a vajce na tvrdo a mixujeme do hladka, postupne pridáme všetky suroviny a ešte mixujeme, kým majonéza zhustne. V chladničke nám vydrží 3-4 dni.
Cestoviny zmiešame s majonézou a jarnou cibuľkou. Na vrch uložíme opražené plátky slaniny. Môžeme použiť teple ako hlavné jedlo, alebo za studena ako šalát, alebo prílohu k rožným jedlám.