Suroviny:
Cesto:
4 čajové vrecúška Jazmínového čaju
4 vajcia
300 g cukru
150 g masla
400 g hladkej múky
1 balenie prášku do pečiva
250 ml vody
Poleva:
300 g bielej čokolády
3 lyžice slnečnicového oleja
200g tmavej čokolády
2 lyžice slnečnicového oleja
Postup:
Cesto:
Dáme variť 250 ml vody, vriacou vodou zalejeme čajové vrecúška a necháme lúhovať 3-4 minúty. Potom vrecúška odstránime a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom do krémovej peny. Trochu ohrejeme maslo a pridáme do vaječnej peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme ju do vaječnej hmoty a nakoniec do nej nalejeme 150 ml čaju. Pečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie pri 180°C asi 20-25 minút. Vyberieme z rúry a opatrne pokropíme zvyšným čajom. Dáme vychladnúť. Pokrájame na rovnaké malé obdĺžniky a namáčame v bielej alebo v tmavej čokoládovej poleve.
Poleva:
Bielu čokoládu rozpustíme s 3-4 lyžicami oleja a vymiešame do leskla.
Tmavú čokoládu pripravíme rovnakým spôsobom.