Prísady:
Miešané cesto:
- 130g polohrubej múky
- 130g masla
- 1 baliček vanilkového cukru
- 5 vajec
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
Linecký plát:
- 150g hladkej múky
- 100g masla
- 50g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 vaječné žĺtky
Pre malinový džem:
- 200g maliny
- 100g cukru
- 2 polievkové lyžice vody
Krém:
- 80g pudingového prášku
- 70g múky
- 200g cukru
- 20g vanilkového cukru
- 1 l mlieka
- 4 vajcia
- 2 dl smotany na šľahanie
- 20g želatíny
- 1 dl vody
Ešte potrebujeme:
- 200g malin
Postup:
Maslo, práškový cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny, po jednom pridáme žĺtka a dobre vymiešame. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielok. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 170°C.
Na linecké cesto zmiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto, odložíme ho do chladničky na asi 30 minút. Rozvaľkáme na asi 3 mm a pečieme na vymastenom plechu asi pri 180°C do ružova.
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Vyšľaháme tuhu šľahačku. Z mlieka, smotany, pudingového prášku, vanilkového cukru, vaječných žĺtok uvaríme hustú kašu pridáme 50g masla a primiešame tuhý sneh z bielok, nakoniec pridáme rozpustenú želatínu.
Z malín, cukru a vody uvaríme džem.
Linecký plát natrieme ešte teplým malinovým džemom a na vrch dáme piškótový plát a polejeme ho zvyšným malinovým džemom. Základ koláča dáme do hlbšieho pekáča posypeme ho malinami a nalejeme na vrch vanilkový krém. Dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnutý koláč pokrájame a ozdobíme šľahačkou a malinami.