Domovská stránka » Nigella rezy

Nigella rezy

Prísady:

Miešané cesto:

  • 130g polohrubej múky
  • 130g masla
  • 1 baliček vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva

Linecký plát:

  • 150g hladkej  múky
  • 100g masla
  • 50g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vaječné žĺtky

Pre malinový džem:

  • 200g maliny
  • 100g cukru
  • 2 polievkové lyžice vody

Krém:

  • 80g pudingového prášku
  • 70g múky
  • 200g cukru
  • 20g vanilkového cukru
  • 1 l mlieka
  • 4 vajcia
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 20g želatíny
  • 1 dl vody

Ešte potrebujeme:

  • 200g malin

Postup:

Maslo, práškový cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny, po jednom pridáme žĺtka a dobre vymiešame. Potom pridáme  múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielok.  Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 170°C.

Na linecké cesto zmiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto, odložíme ho do chladničky na asi 30 minút. Rozvaľkáme na asi 3 mm a pečieme na vymastenom plechu asi pri 180°C do ružova.

Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Vyšľaháme tuhu šľahačku. Z mlieka, smotany, pudingového prášku, vanilkového cukru, vaječných žĺtok uvaríme hustú kašu pridáme 50g masla a primiešame tuhý sneh z bielok, nakoniec pridáme rozpustenú  želatínu.

Z malín, cukru a vody uvaríme džem.

Linecký plát natrieme ešte teplým malinovým džemom a na vrch dáme piškótový plát a polejeme ho zvyšným malinovým džemom. Základ koláča dáme do hlbšieho pekáča posypeme ho malinami a nalejeme na vrch vanilkový krém. Dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnutý koláč pokrájame a ozdobíme šľahačkou a malinami.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*