V tomto je smotana riadne, takže smotana je dobrá 🙂 Polovicu samozrejme môžete urobiť s krémom, v tomto prípade stačí ingrediencie rozpoliť.
Ingrediencie
Cesto:
- 30 dkg kryštálového cukru,
- 12 dkg tuku,
- 12 lyžíc mlieka,
- 5 lyžíc medu,
- 2 vajcia,
- málo soli.
Varte nad parou 5 až 6 minút.
Potom zamiesime so 75 dkg múky, 2 kk sódy bikarbóny a upečieme na 4 plechoch.
Nepečiem na zadnej strane pekáča, vložím ho do pekáča šmýkačkou, potriem olejom alebo masťou (ale dá sa aj vysypať múkou). 25,5 x 36 cm na plech
Krém:
V 1 litri mlieka uvaríme 10 polievkových lyžíc krupice.
50 dkg margarínu vmiešame do 50 dkg práškového cukru, 2 cs vanilkového cukru do peny, potom zmiešame s vychladnutými oškvarkami.
Medzi 2-3 plátmi natriem marhuľový džem.
Navrch natrieme čokoládovou polevou.
Veľkosť plechu na pečenie: 25,5 x 36 cm
Už som si zvykla na ten starý, ktorý piekla mama a nebol biely, odvtedy nikto nepečie tak chutne!