Domovská stránka » Medový dvojitý krémeš.

Medový dvojitý krémeš.

V tomto je smotana riadne, takže smotana je dobrá 🙂 Polovicu samozrejme môžete urobiť s krémom, v tomto prípade stačí ingrediencie rozpoliť.

Ingrediencie

Cesto:

  • 30 dkg kryštálového cukru,
  • 12 dkg tuku,
  • 12 lyžíc mlieka,
  • 5 lyžíc medu,
  • 2 vajcia,
  • málo soli.

Varte nad parou 5 až 6 minút.

Potom zamiesime so 75 dkg múky, 2 kk sódy bikarbóny a upečieme na 4 plechoch.

Nepečiem na zadnej strane pekáča, vložím ho do pekáča šmýkačkou, potriem olejom alebo masťou (ale dá sa aj vysypať múkou). 25,5 x 36 cm na plech

Krém:

V 1 litri mlieka uvaríme 10 polievkových lyžíc krupice.

50 dkg margarínu vmiešame do 50 dkg práškového cukru, 2 cs vanilkového cukru do peny, potom zmiešame s vychladnutými oškvarkami.

Medzi 2-3 plátmi natriem marhuľový džem.

Navrch natrieme čokoládovou polevou.

Veľkosť plechu na pečenie: 25,5 x 36 cm

Už som si zvykla na ten starý, ktorý piekla mama a nebol biely, odvtedy nikto nepečie tak chutne!

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*