Domovská stránka » Francúzsky krémeš.

Francúzsky krémeš.

Mali sme taký úspech, že to musím urobiť ešte mnohokrát. Ani som si nemyslel, že to bude také chutné.

Ingrediencie

cestoviny:

  • 10 dkg práškového cukru,
  • 1 vajce,
  • 1 vaječný žĺtok,
  • 5 dkg margarínu,
  • 1 lyžička medu,
  • 1 mesiac jedlej sódy,
  • 30 dkg múky.

Krém:

  • 8 dl mlieka,
  • 2 cs vanilkový pudingový prášok,
  • 2 lyžičky múky,
  • 2 vaječné žĺtky,
  • 1 cs vanilkový cukor,
  • 15 dkg práškového cukru,
  • 10 dkg masla

Pena:

  • 5 dl smotany alebo hulaly.

Glazúra:

  • 6 dkg mliečnej polevy,
  • 10 dkg bielej čokolády,
  • 2 lyžice oleja na varenie.

Príprava

Celé vajce, žĺtok, margarín, med a sódu bikarbónu rozpustíme nad parou a zamiešame s múkou. Cesto rozdelíme na dve časti, roztiahneme na papier na pečenie 25 × 35 cm a potom pečieme pri teplote 180 stupňov 6-8 minút na zadnej strane plechu.

Nad parou sa roztopia čokoládky a na jeden plát sa natrie čokoládová poleva. Než čokoláda stuhne, označíme a nakrájame na kocky, to bude vrch koláčika.

Na smotanu rozmiešame v troche mlieka pudingy, múku a žĺtky s vanilkovým cukrom, potom pridáme zvyšok mlieka a uvaríme do zhustnutia. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingovým krémom.

Koláčik zložíme, spodný plát z medu natrieme krémom, uhladíme šľahačku a dáme na kocky nakrájané čokoládové cesto.

Odložíme na noc do chladničky, kým nie sú pláty mäkké.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*