Mali sme taký úspech, že to musím urobiť ešte mnohokrát. Ani som si nemyslel, že to bude také chutné.
Ingrediencie
cestoviny:
- 10 dkg práškového cukru,
- 1 vajce,
- 1 vaječný žĺtok,
- 5 dkg margarínu,
- 1 lyžička medu,
- 1 mesiac jedlej sódy,
- 30 dkg múky.
Krém:
- 8 dl mlieka,
- 2 cs vanilkový pudingový prášok,
- 2 lyžičky múky,
- 2 vaječné žĺtky,
- 1 cs vanilkový cukor,
- 15 dkg práškového cukru,
- 10 dkg masla
Pena:
- 5 dl smotany alebo hulaly.
Glazúra:
- 6 dkg mliečnej polevy,
- 10 dkg bielej čokolády,
- 2 lyžice oleja na varenie.
Príprava
Celé vajce, žĺtok, margarín, med a sódu bikarbónu rozpustíme nad parou a zamiešame s múkou. Cesto rozdelíme na dve časti, roztiahneme na papier na pečenie 25 × 35 cm a potom pečieme pri teplote 180 stupňov 6-8 minút na zadnej strane plechu.
Nad parou sa roztopia čokoládky a na jeden plát sa natrie čokoládová poleva. Než čokoláda stuhne, označíme a nakrájame na kocky, to bude vrch koláčika.
Na smotanu rozmiešame v troche mlieka pudingy, múku a žĺtky s vanilkovým cukrom, potom pridáme zvyšok mlieka a uvaríme do zhustnutia. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingovým krémom.
Koláčik zložíme, spodný plát z medu natrieme krémom, uhladíme šľahačku a dáme na kocky nakrájané čokoládové cesto.
Odložíme na noc do chladničky, kým nie sú pláty mäkké.