Domovská stránka » Upiekla som kokosovú piškótu, natrela krémom a rez z kokosového vtáčieho mlieka bol hotový!

Upiekla som kokosovú piškótu, natrela krémom a rez z kokosového vtáčieho mlieka bol hotový!

Kokosová piškóta je sama o sebe úžasná sladkosť, no ak ju potriete týmto lahodným krémom a necháte trochu vychladnúť v chladničke, môžete rodinu prekvapiť skvostnou sladkosťou.

Ingrediencie

Ingrediencie na cesto:

  • 6 bielkov,
  • 2 lyžice múky,
  • pol balenia prášku do pečiva,
  • 6 lyžíc cukru,
  • 20 dkg kokosových hoblín.

Ingrediencie krému:

  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku,
  • 9 dl mlieka,
  • 6 žĺtkov,
  • 15 dkg práškového cukru,
  • 25 dkg margarínu,
  • 2 balenia vanilkového cukru.

Príprava

1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme prášok do pečiva a vmiešame kokosové hobliny. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

2. Uvaríme hustý krém zo žĺtka s pudingovým práškom, múkou a mliekom a necháme vychladnúť.

3. Margarín vymiešame s cukrom, zmiešame dva krémy a rozotrieme na cesto. Na vrch dáme šľahačku. Ozdobte kúskami čokolády.

Do receptu chcem dodať len to, že najskôr začnem variť mlieko s cukrami a rozmixovaný puding. A vaječný žĺtok by mal mať izbovú teplotu, takže nechladí, pretože keď ho vložíte do mlieka, okamžite sa spojí. Ak je váš vaječný žĺtok ešte studený, odporúčam vám ho opatrne pridať z mliečnej zmesi a vymiešať a potom pridať do pudingového krému. Druhým je, keď pridávate vajcovú hmotu, plameň by sa mal pod tým mierniť a neustále miešať do zhustnutia, aby neprihorela. Potom, keď je uvarená, jednoducho ju prikryte folpackom, aby sa neslúpila. A cesto netreba prepiecť, pretože bielka a strúhaný kokos sa môžu rýchlo pripáliť. Takže máte naozaj len stredný oheň a skúšku ihlou. Nebuďte lepkaví, ale ani sa nespálite. Je to pre mňa trochu ružové, teraz je to dobré a už sa nič nelepí na ihlu na mäso.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*