Kokosová piškóta je sama o sebe úžasná sladkosť, no ak ju potriete týmto lahodným krémom a necháte trochu vychladnúť v chladničke, môžete rodinu prekvapiť skvostnou sladkosťou.
Ingrediencie
Ingrediencie na cesto:
- 6 bielkov,
- 2 lyžice múky,
- pol balenia prášku do pečiva,
- 6 lyžíc cukru,
- 20 dkg kokosových hoblín.
Ingrediencie krému:
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku,
- 9 dl mlieka,
- 6 žĺtkov,
- 15 dkg práškového cukru,
- 25 dkg margarínu,
- 2 balenia vanilkového cukru.
Príprava
1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme prášok do pečiva a vmiešame kokosové hobliny. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
2. Uvaríme hustý krém zo žĺtka s pudingovým práškom, múkou a mliekom a necháme vychladnúť.
3. Margarín vymiešame s cukrom, zmiešame dva krémy a rozotrieme na cesto. Na vrch dáme šľahačku. Ozdobte kúskami čokolády.
Do receptu chcem dodať len to, že najskôr začnem variť mlieko s cukrami a rozmixovaný puding. A vaječný žĺtok by mal mať izbovú teplotu, takže nechladí, pretože keď ho vložíte do mlieka, okamžite sa spojí. Ak je váš vaječný žĺtok ešte studený, odporúčam vám ho opatrne pridať z mliečnej zmesi a vymiešať a potom pridať do pudingového krému. Druhým je, keď pridávate vajcovú hmotu, plameň by sa mal pod tým mierniť a neustále miešať do zhustnutia, aby neprihorela. Potom, keď je uvarená, jednoducho ju prikryte folpackom, aby sa neslúpila. A cesto netreba prepiecť, pretože bielka a strúhaný kokos sa môžu rýchlo pripáliť. Takže máte naozaj len stredný oheň a skúšku ihlou. Nebuďte lepkaví, ale ani sa nespálite. Je to pre mňa trochu ružové, teraz je to dobré a už sa nič nelepí na ihlu na mäso.