Chcete zapôsobiť na svojich blízkych? Urobte im tento úžasný koláč, ktorému jednoducho nikto neodolá. Skvelá voľba pre každú príležitosť!
Ingrediencie na kakaový plát:
- 6 vajec,
- 4 lyžice múky,
- 3 lyžice kakaa,
- 6 lyžíc cukru,
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli.
Ingrediencie na kokosové pusinky:
- 4 vaječné bielka,
- 6 lyžíc cukru,
- 120 g kokosových hoblín.
Ingrediencie na krém:
- 4 žĺtky,
- 5 lyžíc cukru,
- 40 g jedlého škrobu,
- 300 ml mlieka,
- vanilková aróma,
- 200 g masla
- 1 plechovka ananásu,
- 200 ml smotany,
- 50 g bielej čokolády na ozdobu.
Príprava:
Na plech: v miske tyčovým mixérom vymiešame sneh z bielkov so soľou, pridáme cukor, žĺtky, potom múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a kakao. Hotové dáme lyžicou na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech na pečenie by mal mať priemer 28 x 38 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 15 minút, potom pridáme kokosovú penu a pečieme ďalších 10 až 15 minút.
Príprava kokosovej pusinky: bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a ďalej šľaháme, potom pridáme kokosové hobliny. Cesto uhladíme a pečieme ešte 10 až 15 minút.
Príprava krému: žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme škrob rozpustený v studenom mlieku a na miernom ohni povaríme. Neustále miešame do zhustnutia, potom odstavíme z ohňa a pridáme vanilkovú príchuť. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame do peny a po lyžičke pridáme vychladnutú smotanu. Scedený ananás nakrájame na menšie kúsky a vmiešame do krému. Krém uhladíme na vrch vychladnutého cesta. Smotanu vyšľaháme, natrieme na smotanu a navrch nastrúhame bielu čokoládu. Tortu vložíme do chladničky a necháme odstáť aspoň 2 hodiny, potom krájame. Dobrú chuť!