Koláč je dobré robiť deň vopred, aby pláty cesta zmäkli na konzumáciu.
Ingrediencie
Na cesto:
- 18 dkg práškového cukru
- 2 vajcia
- 6 dkg margarínu
- 5 lyžíc vlažného mlieka
- 3 lyžice medu
- 60 dkg múky
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
Na krém:
- 7 dl mlieka
- 7 lyžíc krupice
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 25 dkg práškového cukru
- 15 dkg margarínu
- 1 fľaša marhuľového džemu
Na čokoládovú polevu:
- 2 polievkové lyžice tortovej polevy
- 2 lyžice oleja
Príprava:
Prísady dôkladne premiešajte, až kým nebudú hladké. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, roztiahneme a po jednom upečieme na zadnej strane plechu (cca 25 x 35 cm). Pri 200 stupňoch cca. 6 min.
Plechy odstavíme a pripravíme krém. V 7 dl mlieka uvaríme 7 polievkových lyžíc krupice. Kým mliečny vývar vychladne, zmiešame práškový a vanilkový cukor s margarínom. Keď nám škvarky vychladnú, pridáme cukrový margarín a dobre vymiešame do hladka.
Potom môžme zostaviť cesto takto: na spodok položíme plát, natrieme rovnomerne polovicu tohto krému, dáme na ďalší plát, ktorý bohato potrieme marhuľovým džemom, nasleduje plát cesta, na ktorým natrieme druhú polovicu krému. Nakoniec prikryte štvrtou kartou.
Na vrch urobíme čokoládovú polevu. Na kocky nakrájanú čokoládu rozpustíme nad parou s 2 lyžicami kuchynského oleja a natrieme na vrch torty.