Ingrediencie
Základ:
- 2 balenia gaštanovej pasty (50 dkg)
- 25 dkg mletých sušienok
- rumová aróma (podľa chuti)
- 15 dkg cukru
- 2 lyžice kakaového prášku
- mlieko (nie toľko, koľko prijmete)
Krém:
- 9 dl mlieka
- 3 balenia vanilkového pudingového prášku
- 20 dkg práškového cukru
- 25 dkg margarínu
Stratifikácia:
- cca 31 detských piškót (230 g)
Hore:
- 2,5-3 dl cukrárskej peny (šľahačka)
- kakaový prášok
Príprava:
Suroviny na základ dobre premiešame s trochou mlieka, aby sa hotové cesto príliš nelepilo.
Gaštanová hmota sa rovnomerne natlačí na dno podnosu.
Na smotanu sa mlieko zahustí pudingovým práškom a potom sa ochladí. Cukor vymiešame s maslom do peny a potom primiešame k vychladnutému pudingu.
Polovicu krému rozotrieme na základ. Baby piškótou vyvaľkanou vo vlažnom, rumovom mlieku odložíme vrch, (piškóty nenamáčame) a potom nanesieme druhú polovicu krému.
Nakoniec na vrch natrieme šľahačku a posypeme kakaovým práškom.