Suroviny:
- 6 plátkov želatíny (biela)
- 1 plechovka kokosového mlieka (400 ml, nesladené)
- 200 ml šľahača
- 75 g cukru
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1/2 ks vápna (neošetrené, odlupovanie)
- 50 ml šťavy z limetky
Ozdoba:
- 1 balíček maslových sušienok v čokoláde
- 300 g nakrájaného ovocia(z jahôd, maliny, ríbezlí a čučoriedok alebo broskýň, nektárového hrozna a marhúľ)
Postup:
Namočte želatínu podľa pokynov na obale. Priveďte kokosové mlieko so šľahačkou, cukrom, vanilkovým cukrom a limetkovou kôrou do varu v hrnci.
Odstráňte hrniec zo sporáka, necháme mierne ochladnúť, odstráňte kôru z vrchu mlieka. Želatínu ,rozpustite vo vode a premiešajte s limetkovú šťavu, primiešajte kokosovú hmotu a nechajte ju vychladnúť (ale mala by zostať tekutá).
Medzitým pozdĺžne na polovicu rozrežte maslové sušienky Rozložte 3 až 4 polovice sušienok na malé sklenené misky a položte ich s čokoládovou stranou na okraj pohára.
Nalejte časť kokosovej hmoty do sklenených misiek, nechajte ju stuhnúť. Potom rozdeľte zostávajúcu kokosovú hmotu na vrch a dajte do chladničky asi 1 hodinu. Ozdobíme kúskami ovocia a odložíme do chladničky.