Domovská stránka » Kokosová pannacotta

Kokosová pannacotta

Suroviny:

  • 6 plátkov želatíny (biela)
  • 1 plechovka  kokosového mlieka (400 ml, nesladené)
  • 200 ml šľahača
  • 75 g cukru
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1/2 ks vápna (neošetrené, odlupovanie)
  • 50 ml šťavy z limetky

Ozdoba:

  • 1 balíček  maslových sušienok v čokoláde
  • 300 g nakrájaného ovocia(z jahôd, maliny, ríbezlí a čučoriedok alebo broskýň, nektárového hrozna a marhúľ)

Postup:

 Namočte želatínu podľa pokynov na obale. Priveďte kokosové mlieko so šľahačkou, cukrom, vanilkovým cukrom a limetkovou kôrou do varu v hrnci.
Odstráňte hrniec zo sporáka, necháme mierne ochladnúť, odstráňte  kôru z vrchu mlieka. Želatínu ,rozpustite vo vode a premiešajte s  limetkovú šťavu, primiešajte kokosovú hmotu a nechajte ju vychladnúť (ale mala by zostať tekutá).

Medzitým pozdĺžne na polovicu rozrežte  maslové  sušienky Rozložte 3 až 4 polovice sušienok na malé sklenené misky a položte ich s čokoládovou stranou na okraj pohára.
Nalejte časť kokosovej hmoty do sklenených misiek, nechajte ju stuhnúť. Potom rozdeľte zostávajúcu kokosovú hmotu na vrch a dajte do chladničky asi 1 hodinu. Ozdobíme kúskami ovocia a odložíme do chladničky.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*