Suroviny:
- 7 žĺtkov
- 200 g cukru
- 1 štipka soli
- 1 štipka škorice
- 1 štipka mletého klinčeka
- 20 ml čerešňovej šťavy
- 120 g strúhané mandle
- 120 g strúhané lieskových orechov
- 200 g jemne strúhaná mrkva
- 50 g strúhanky
- 50 g múky
- 1 lyžička prášok do pečiva
- 100 g cukru
- 5 ks vaječného bielka
Postup:
Žĺtok vymiešame s cukrom, soľou, škoricou, klinčekovým práškom a čerešňovou šťavou až do peny.
Zmiešame mrkvu, mandle, orechy, strúhanku a múku s práškom do pečiva a všetko pomaly primiešame do žĺtkovej hmoty.
Vaječné bielky vyšľaháme so 100 g cukru a opatrne primiešame do cesta.
Hotové cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 190°C asi 45-50 minút. Potom nechajte korpus vychladnúť. Posypeme cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.