Domovská stránka » Mrkvová torta

Mrkvová torta

Suroviny:

  • 7 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka škorice
  • 1 štipka mletého klinčeka
  • 20 ml čerešňovej šťavy
  • 120 g strúhané mandle
  • 120 g strúhané lieskových orechov
  • 200 g jemne strúhaná mrkva
  • 50 g strúhanky
  • 50 g múky
  • 1 lyžička prášok do pečiva
  • 100 g cukru
  • 5 ks vaječného bielka

Postup:

Žĺtok vymiešame s cukrom, soľou, škoricou, klinčekovým práškom a čerešňovou šťavou až do peny.
Zmiešame mrkvu, mandle, orechy, strúhanku a múku s práškom do pečiva a všetko pomaly primiešame do žĺtkovej hmoty.
Vaječné bielky vyšľaháme so 100 g cukru a opatrne primiešame do cesta.
Hotové cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 190°C asi 45-50 minút. Potom nechajte korpus vychladnúť. Posypeme cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*