Ingrediencie
Na polievkový základ:
- 2 lyžice oleja,
- 1 hlava červenej cibule,
- 1 koreň petržlenu,
- 2 mrkvy,
- Paprika,
- soľ.
Na zemiakové knedle:
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- petržlen,
- 1 vaječný žĺtok,
- 2 dkg masla,
- 5 dkg múky,
- 4 varené zemiaky.
Príprava:
Zemiaky očistíme a uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode, vodu o zemiakov nevylievame.
Nakrájanú cibuľu podusíme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, posypeme červenou paprikou, soľou a zalejeme vodou, v ktorej sme varili zemiaky. Varíme do mäkka, kým zelenina zmäkne pripravíme si zemiakové knedle.
Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, zmiešame s maslom, múkou a žĺtkom. Dochutíme soľou, mletým korením a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Z hmoty tvarujeme malé halušky a varíme ich vo vriacej polievke 2-3 minúty. Dobrú chuť!