Domovská stránka » Golodinská zemiaková polievka.

Golodinská zemiaková polievka.

Ingrediencie

Na polievkový základ:

  • 2 lyžice oleja,
  • 1 hlava červenej cibule,
  • 1 koreň petržlenu,
  • 2 mrkvy,
  • Paprika,
  • soľ.

Na zemiakové knedle:

  • soľ,
  • mleté ​​čierne korenie,
  • petržlen,
  • 1 vaječný žĺtok,
  • 2 dkg masla,
  • 5 dkg múky,
  • 4 varené zemiaky.

Príprava:

Zemiaky očistíme a uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode, vodu o zemiakov nevylievame.

Nakrájanú cibuľu podusíme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, posypeme červenou paprikou, soľou a zalejeme vodou, v ktorej sme varili zemiaky. Varíme do mäkka, kým zelenina zmäkne pripravíme si zemiakové knedle.
Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, zmiešame s maslom, múkou a žĺtkom. Dochutíme soľou, mletým korením a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Z hmoty tvarujeme malé halušky a varíme ich vo vriacej polievke 2-3 minúty. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*