Domovská stránka » Vaječný punč

Vaječný punč

 Prísady:

  • 250 ml vaječného likér
  • 125 ml šľahačka
  • 3 lyžice rumu
  • 1 škoricová tyčinka (alternatívne 1/2 lyžičky mletej škorice)
  • 500 ml mlieka
  • 125 ml šľahačka
  • Škorica (na zdobenie)

 Postup:

Zmiešajte šľahačku s rumom a vaječným likérom. Nechajme chvíľku postáť, aby sa chute spojili. Zohrejeme mlieko so škoricovou tyčinkou. Priveďte do varu, dávajte pozor, aby mlieko neprihorelo, necháme ho trochu ochladnúť a potom odstránime škoricovú tyčinku. Zmiešame vaječnú zmes so škoricovým mliekom a nalejeme do dekoratívnych pohárov.
Šľahačku vyšľaháme a dáme ju na vrch pohárov a posypeme škoricou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*