Domovská stránka » Halászlé – rybacia polievka

Halászlé – rybacia polievka

Suroviny:

      • 2 cibuľa
      • 1 paradajka
      • 1 paprika
      • 200g hrubšie rezance
      • 1 kg vyčisteného kapra
      • soľ
      • 2lyžičky mletá sladká červená paprika
      • olej

Postup:

Kapra vyčistíme a nakrájame na kúsky, osolíme a odložíme do chladničky. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opražíme cibuľu, odstavíme zo sporáka a pridáme sladkú červenú papriku, premiešame. Dáme naspäť na sporák a pridáme nakrájanú papriku, paradajku a 1/2 dl vody, dusíme 3-4 minúty, potom pridáme rybu nakrájanú na kúsky. Dolejeme ešte asi 1,5 litra vody a varíme asi 30-35 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s uvarenými rezancami. Rezanca si uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*