Domovská stránka » Hubová polievka s kyslou smotanou

Hubová polievka s kyslou smotanou

Hubová polievka z kyslej smotany, máme ju veľmi radi.

Ingrediencie

  • 1/2 kg. huby
  •  1. malá červená cibuľa,
  • 2 lyžice tuku,
  • 2 mrkvy,
  • 2 mrkvy
  • 1. lyžica hladkej  múka,
  • 1. lyžica sladkej  papriky
  • 1. zväzok petržlenovej vňate + zelerové listy,
  • 3. lyžice  kyslá smotana,
  • 2. litre voda,
  • soľ
  • čierne korenie podľa chuti.

Príprava

Cibuľu nakrájame na jemno, a podusíme ju na tuku, pridáme mrkvu nakrájanú na kocky a hríby.  Keď zelenina pustí šťavu, prisypeme ju 1 lyžicou múky a ešte chvíľku podusíme. Zmiešame s 1 lyžicou červenej papriky a zalejem vodou. Vložím zväzok petržlenovej vňate + zelerové listy, soľ a korenie. Petržlenovú vňať a zelerové listy pred dovarením odstránime. Varím do mäkka asi 40 minút.

Vymiešame  1 vajce, múku, trochu mlieka a štipku soli, vymiešame do hladka a do polievky urobíme malé halušky. Keď halušky vyplávajú na povrch sú uvarené.

Kyslú smotanu zmiešame s niekoľkými lyžicami teplej polievky, a primiešame do polievky, ešte povaríme 1-2 minúty.

Dobrú chuť!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*