Hubová polievka z kyslej smotany, máme ju veľmi radi.
Ingrediencie
- 1/2 kg. huby
- 1. malá červená cibuľa,
- 2 lyžice tuku,
- 2 mrkvy,
- 2 mrkvy
- 1. lyžica hladkej múka,
- 1. lyžica sladkej papriky
- 1. zväzok petržlenovej vňate + zelerové listy,
- 3. lyžice kyslá smotana,
- 2. litre voda,
- soľ
- čierne korenie podľa chuti.
Príprava
Cibuľu nakrájame na jemno, a podusíme ju na tuku, pridáme mrkvu nakrájanú na kocky a hríby. Keď zelenina pustí šťavu, prisypeme ju 1 lyžicou múky a ešte chvíľku podusíme. Zmiešame s 1 lyžicou červenej papriky a zalejem vodou. Vložím zväzok petržlenovej vňate + zelerové listy, soľ a korenie. Petržlenovú vňať a zelerové listy pred dovarením odstránime. Varím do mäkka asi 40 minút.
Vymiešame 1 vajce, múku, trochu mlieka a štipku soli, vymiešame do hladka a do polievky urobíme malé halušky. Keď halušky vyplávajú na povrch sú uvarené.
Kyslú smotanu zmiešame s niekoľkými lyžicami teplej polievky, a primiešame do polievky, ešte povaríme 1-2 minúty.
Dobrú chuť!