Ak chcete vyskúšať chutnú polievku s nie veľkým množstvom ingrediencií, vyskúšajte tento recept!
Ingrediencie
- 30 dkg klobásy,
- 10 dkg mrkvy,
- 20 dkg petržlen
- pol hlávky červenej cibule,
- trochu tuku
- 2 dl paradajkovej šťavy,
- petržlenová vňať
- 60 dkg zemiakov,
- soľ.
- čierne korenie
Príprava
Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na kocky, cibuľu na drobno, klobásu nakrájam na kolieska. Cibuľu opražíme na tuku, pridáme očistenú zeleninu a klobásu, mierne opečieme a zalejeme vodou. Po asi 25 minútach od varu pridám paradajkovú šťavu, soľ, korenie, na kocky nakrájané zemiaky a varíme ešte asi 10 minút. Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.