Domovská stránka » Čokoládová torta

Čokoládová torta

Ingrediencie

  • 6 bielkov
  • 6 žĺtok
  • 12 lyžíc cukru,
  • 10 lyžíc múky,
  • 2 polievkové lyžice kakaa,
  • trochu prášku do pečiva,

Krém:

  • 1/2 l mlieka
  • 2 balíčky čokoládového pudingu,
  • 10 dkg čokolády,
  • 25 dkg margarínu rama,
  • 25 dkg práškového cukru.

Postup

Z bielkov zo 6 vajec vyšľaháme tuhý sneh, zmiešame s 12 lyžicami cukru, potom zmiešame so žĺtkami zo 6 vajec, potom zmiešame s 10 lyžicami múky, 2 lyžicami kakaového prášku, vlejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 160°C asi  30-35 minút! Hotový korpus necháme vychladnúť.

Krém:

V 1/2 l mlieka uvaríme 2 čokoládové pudingy, za horúca pridáme 10 dkg čokolády. Miešame, kým sa čokoláda rozpustí, necháme vychladnúť.

25 dkg margarínu vymiešame s 25 dkg práškového cukru do peny, potom po troškách pridávame do vychladnutého pudingu dobre vymiešame.

Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri tenké platy.  Naplníme čokoládovým krémom a tortu natrieme krémom aj zvrchu a z bokov. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Prajeme Dobrú chuť!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*