Napriek svojej jednoduchosti je to perfektné jedlo!
Ingrediencie
- 60 dkg húb (napr. šampiňóny, hríby)
- 25 dkg bryndza
- kôpor
- 10 dkg slaniny
- 1 vajce
- 2 dl kyslej smotany,
- 5 dkg tuku,
- soľ,
- mleté korenie
Príprava
- Huby dobre umyjeme a vložíme do vymastenej jenskej misy klobúčikmi nadol, dochutíme soľou a korením a dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 180°C asi 5-8 minút.
- Do bryndze ochutenej kôprom a soľou najskôr vmiešame žĺtka, potom bielok vyšľahaný na tuhý sneh.
- Huby naplníme bryndzovou plnkou vo veľkosti vlašského orecha, podľa chuti obložíme tenkými plátkami slaniny a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°c asi 10-15 minút.
- Polejeme kyslou smotanou a podávame ešte teplé.
Ako príloha je vhodná polenta, ale môžeme podávať s ryžou.
Prajeme dobrú chuť!