Domovská stránka » ZERBÓ REZY

ZERBÓ REZY

INGREDIENCIE

Na cesto:

  • 1,5 dl mlieko 
  • dkg cukor
  • 1,5 dkg droždie
  • 50 dkg múky
  • 15 dkg maslo
  • štipka soli
  • ks žĺtok

Na náplň:

  • 25 dkg nasekané vlašské orechy
  • 20 dkg práškového cukru 
  • dkg vanilkový cukor
  • 75 dkg broskyňový džem

Na polevu:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg tmavá čokoláda
  • ks bielok

Postup:

Zohriate mlieko zmiešame s 1 lyžičkou cukru, potom doň rozdrobíme droždie a necháme vzísť.

Do múky rozdrobíme studené maslo nakrájané na kocky. Pridajte soľ, zvyšný cukor, kvások a žĺtky a všetko dôkladne premiešajte. Takto získané cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, potom každú zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu kysnúť.

Na náplň zmiešame pomleté ​​vlašské orechy, práškový cukor a vanilkový cukor. Džem vymiešame do hladka.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske  na obdĺžniky s rozmermi 30 × 40 cm.

Do vymasteného pekáča položíme jeden obdĺžnik cesta, natrieme ho džemom a orechovou plnkou, položíme druhý plát, natrieme džemom a orechovou plnkou a nakoniec položíme na vrch posledný plát cesta.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi  40-45 minút. Hotový koláč nechajte vychladnúť.

Na čokoládovú  polevu  uvaríme hustý sirup z cukru a 1 dl horúcej vody. Po odstavení z ohňa prisypeme nasekanú tmavú čokoládu a za stáleho miešania necháme roztopiť. Keď vychladne, ale je ešte tekutá, vmiešame 1/2 lyžičky vody a vidličkou rozšľahaný bielok. Vymiešame do leskla.

Polevu natrieme na vrch koláčika a necháme stuhnúť. Prajeme Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*