Domovská stránka » Jednoduchá krémová hríbová polievka

Jednoduchá krémová hríbová polievka

INGREDIENCIE

  • 1 kg hríby ( hríby, šampiňóny,…)
  • hlava červenej  cibuľa
  • 0,5 dl olej
  •  soľ
  • korenie
  • dkg maslo 
  • dl smotana

Postup:

Na prípravu krémovej hríbovej polievky očistite huby. 10-15 rovnakých hláv si  odložte  bokom, zvyšok sa nakrájajte.

Červenú cibuľu nakrájajte a orestujte na rozpálenom oleji. Pridajte nakrájané šampiňóny a trochu opečte. Zalejeme 1 litrom vody, osoľte a okoreňte a varíme  asi 10 minút.

Medzitým si nakrájajte hlavičky hríbov, ktoré ste si odložili a opečte ich na masle do hneda. Dochutíme soľou a korením.

Hubovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme smotanu a opäť privedieme k varu. Povaríme 1-2 minúty. Nakoniec pridáme  orestované hríby. Prajeme Vám Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*