INGREDIENCIE
- 1 kg hríby ( hríby, šampiňóny,…)
- 1 hlava červenej cibuľa
- 0,5 dl olej
- soľ
- korenie
- 3 dkg maslo
- 2 dl smotana
Postup:
Na prípravu krémovej hríbovej polievky očistite huby. 10-15 rovnakých hláv si odložte bokom, zvyšok sa nakrájajte.
Červenú cibuľu nakrájajte a orestujte na rozpálenom oleji. Pridajte nakrájané šampiňóny a trochu opečte. Zalejeme 1 litrom vody, osoľte a okoreňte a varíme asi 10 minút.
Medzitým si nakrájajte hlavičky hríbov, ktoré ste si odložili a opečte ich na masle do hneda. Dochutíme soľou a korením.
Hubovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme smotanu a opäť privedieme k varu. Povaríme 1-2 minúty. Nakoniec pridáme orestované hríby. Prajeme Vám Dobrú chuť!