Ingrediencie:
- 1-2 ks väčšie zemiaky
- 1 hlava cibuľa
- 1 klinček cesnak
- 1 karfiól
- 2 polievkové lyžice olivový olej
- 1 vetvička tymian
- 1 l zeleninový vývar
- soľ
- čerstvo mleté korenie
Ešte použijeme:
- opečené kocky chleba
- petržlenová vňať
- hrubo mleté farebné korenie
Postup:
Ošúpeme zemiaky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, zemiaky nakrájame na menšie kocky.
Karfiol dôkladne umyjeme, dobre scedíme a rozoberieme na ružičky.
Na oleji vo veľkom hrnci orestujeme cibuľa aj cesnak, potom pridáme karfiol a zemiaky a všetko trochu orestujeme.
Pridáme pár lístkov tymianu a zalejeme vývarom. Pridajte soľ a korenie, priveďte do varu a varíme na strednom plameni, kým zelenina nezmäkne.
Nakoniec polievku rozmixujte na jemno tyčovým mixérom a podávajte s kockami opečeného chleba, petržlenovou vňaťou a trochou nahrubo mletého farebného korenia. Dobrú chuť!