Suroviny:
-
-
- 1 koleno
- soľ
- 3 fialové cibule
- 3 jablká
- mleté korenie
- rasca
- 2 bobkové listy
- 2dl biele víno
-
Postup:
Koleno dôkladne celé osolíme. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, jablko nakrájame na hrubšie plátky .Cibuľu a jablká dáme na plech, osolíme podľa chuti, posypeme rascou a pridáme bobkové listy. Do stredu pekáča uložíme osolené koleno, na ktorom sme narezali kožu, uložíme ho tak, aby koža bola navrchu a okoreníme ho, podlejeme vínom a zakryjeme alobalom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi dve hodiny do mäkka. Alobal odstránime, a koleno otočíme tak, aby bola koža na spodku, pečieme kým nie je mäso pekne červené, potom koleno otočíme kožou na vrch a opäť pečieme, kým bude koža červená. Podávame s dusenou kapustou a zemiakovou kašou. Môžeme podávať aj s cibuľou a upečenými jablkami, ktoré sme piekli spolu s kolenom a s ľubovoľnou oblohou.