Domovská stránka » Kyjevský závitok

Kyjevský závitok

Suroviny.

      • 4 plátky kuracích pŕs
      • 200g tvrdého syra
      • 100g masla
      • soľ
      • Muškátový oriešok
      • 2 pramene petržlenu

Postup:

Syr nastrúhame, zmiešame s maslom, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a strúhaný muškátový oriešok. Odložíme do chladničky.

Kuracie prsia opatrne narežeme v strede, aby vznikla kapsa. Kapsu naplníme syrovou zmesou a uzatvoríme špáradlom. Kuracie prsia obalíme v strúhanke, potom ich obalíme vo vyšľahaných vajciach a opäť v strúhanke. Potom ich odložíme do chladničky, aby syrová plnka trochu stuhla. Prsia pomaly vyprážame v stredne horúcom oleji, občas ich jemne otočíme. Podávame s hranolkami, ryžou, zemiakovou kašou alebo zeleninou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*