Suroviny.
-
-
- 4 plátky kuracích pŕs
- 200g tvrdého syra
- 100g masla
- soľ
- Muškátový oriešok
- 2 pramene petržlenu
-
Postup:
Syr nastrúhame, zmiešame s maslom, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a strúhaný muškátový oriešok. Odložíme do chladničky.
Kuracie prsia opatrne narežeme v strede, aby vznikla kapsa. Kapsu naplníme syrovou zmesou a uzatvoríme špáradlom. Kuracie prsia obalíme v strúhanke, potom ich obalíme vo vyšľahaných vajciach a opäť v strúhanke. Potom ich odložíme do chladničky, aby syrová plnka trochu stuhla. Prsia pomaly vyprážame v stredne horúcom oleji, občas ich jemne otočíme. Podávame s hranolkami, ryžou, zemiakovou kašou alebo zeleninou.