Domovská stránka » Kuracie prsia s gaštanovou plnkou v jabĺčkovej omáčke a princezninými zemiakmi

Kuracie prsia s gaštanovou plnkou v jabĺčkovej omáčke a princezninými zemiakmi

Suroviny:

Hríbová pĺnka:

      • 1 stredne veľká cibula
      • 30g masla
      • 400g hríbov
      • 2 lyžice červeného vína
      • 2 lyžice múky

Na mäso:

      • 800g hovädzej sviečkovej
      • 2 lyžice oleja
      • 200g paštéta z kačacej alebo husacej pečene
      • 300g lístkového cesta
      • 1 vajce

Postup:

Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na rozpálenom masle. pridáme očistené a nakrájane hríby, podlejeme vínom. Varíme asi 20 minút, potom poprášime mukou a dusíme.

Mäso umyjeme a utrieme do sucha. Opečieme ho zo všetkých strán do ružova na horúcom oleji. Necháme vychladnúť, potom natrieme paštétou z kačacej pečene a dusenými hríbmi.

Lístkové cesto vyvaľkáme do obdĺžnika a okraje natrieme rozšľahaným vajcom. Mäso položíme na cesto a opatrne zabalíme. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby bol spoj cesta na spodku pod mäsom. Vrch popicháme vidličkou a natrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre v predhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút, potom na 160°C ešte asi 30-40 minút.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*