Suroviny:
Hríbová pĺnka:
-
-
- 1 stredne veľká cibula
- 30g masla
- 400g hríbov
- 2 lyžice červeného vína
- 2 lyžice múky
-
Na mäso:
-
-
- 800g hovädzej sviečkovej
- 2 lyžice oleja
- 200g paštéta z kačacej alebo husacej pečene
- 300g lístkového cesta
- 1 vajce
-
Postup:
Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na rozpálenom masle. pridáme očistené a nakrájane hríby, podlejeme vínom. Varíme asi 20 minút, potom poprášime mukou a dusíme.
Mäso umyjeme a utrieme do sucha. Opečieme ho zo všetkých strán do ružova na horúcom oleji. Necháme vychladnúť, potom natrieme paštétou z kačacej pečene a dusenými hríbmi.
Lístkové cesto vyvaľkáme do obdĺžnika a okraje natrieme rozšľahaným vajcom. Mäso položíme na cesto a opatrne zabalíme. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby bol spoj cesta na spodku pod mäsom. Vrch popicháme vidličkou a natrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre v predhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút, potom na 160°C ešte asi 30-40 minút.