Suroviny:
Cesto:
Na dva pláty:
6 vajec
6 polievkových lyžíc hladkej múky
6 PL práškového cukru
štipka soli
Krém:
8 dl jogurtu
4 dl smotany
200g práškového cukru
2 balenia želatína
4 lyžičky čučoriedok (alebo bázový džem)
3 dl smotana 33%
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh .Za stáleho miešania pridáme po lyžiciach cukor a opatrne primiešame muku. Upečieme dva tenké pláty na plechu vystlanom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť.
Želatínu zmiešame s jogurtom, pridáme cukor a vyšľahanú šľahačku. Rozdelíme na polovice. Do jednej polovice primiešame čučoriedky alebo džem.
Spodný plát natrieme džemovým krémom, priložíme druhý plát na ktorý dáme biely jogurtový krém. Na vrch dáme vyšľahanú šľahačku. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie napríklad limetkou.