Suroviny:
-
-
- 400g múka
- 250g margarín
- 250g tvaroh
- 1balíček prášok do pečiva
- 1lyžička kyslej smotany
- soľ
- 1 vaječný žĺtok
-
Plnka:
-
-
- 200g syr Eidam
- 125g margarínu
- 100g mäkkého masla
- 1 balenie taveného syra
- 1lyžica kyslej smotany
-
Postup:
Múku, margarín, tvaroh, prášok do pečiva, kyslú smotanu a soľ vymiesime a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujeme malé kolieska, ktoré natrieme vaječnými žĺtkami a uložíme na plech na papier na pečenie, pečieme v horúcej rúre pri 200°C asi 10-15 minút. Necháme vychladnúť.
Strúhaný syr zmiešame s margarínom, maslom, taveným syrom a kyslou smotanou do hladkého krému.
Pagáčiky nakrájame na polovice a vo vnútri natrieme syrovým krémom, krémom natrieme aj boky a obalíme v nastrúhanom syre.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.