Domovská stránka » Bradaté pagáčiky

Bradaté pagáčiky

Suroviny:

      • 400g múka
      • 250g margarín
      • 250g tvaroh
      • 1balíček prášok do pečiva
      • 1lyžička kyslej smotany
      • soľ
      • 1 vaječný žĺtok

Plnka:

      • 200g  syr Eidam
      • 125g  margarínu
      • 100g  mäkkého masla
      • 1 balenie taveného syra
      • 1lyžica kyslej smotany

Postup:

Múku, margarín, tvaroh, prášok do pečiva, kyslú smotanu a soľ vymiesime a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujeme malé kolieska, ktoré natrieme vaječnými žĺtkami a uložíme na plech na papier na pečenie, pečieme v horúcej rúre pri 200°C asi 10-15 minút. Necháme vychladnúť.

Strúhaný syr zmiešame s margarínom, maslom, taveným syrom a kyslou smotanou do hladkého krému.
Pagáčiky nakrájame na polovice a vo vnútri natrieme syrovým krémom, krémom natrieme aj boky a obalíme v nastrúhanom syre.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*