Domovská stránka » Bravčová panenka so slaninou

Bravčová panenka so slaninou

Suroviny:

      • 60dkg bravčová panenka
      • soľ
      • čerstvo mleté korenie
      • 15 plátkov slaniny
      • čerstvý rozmarín
      • 0.5dl suché biele víno
      • 600g  zemiakov
      • 2dl smotana na varenie
      • 40g  masla
      • 1 strúčik cesnaku

Postup:

Rúru predhrejeme na 185°C. Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a pevne zabalíme po celej dĺžke do tenko nakrájanej slaniny. Na vrch uložíme rozmarínové listy. Uložíme na hlboký plech a podlejeme 50 ml vody a 50 ml vína, pečieme 35-40 minút.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Dáme na plech. Zmiešame smotanu s maslom a drveným cesnakom, osolíme a okoreníme podľa chutí, nalejeme na zemiaky.

Zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vedľa mäsa pečieme asi 45 minút. V polovici pečenia odstránime alobal.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*