Suroviny:
-
-
- 60dkg bravčová panenka
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 15 plátkov slaniny
- čerstvý rozmarín
- 0.5dl suché biele víno
- 600g zemiakov
- 2dl smotana na varenie
- 40g masla
- 1 strúčik cesnaku
-
Postup:
Rúru predhrejeme na 185°C. Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a pevne zabalíme po celej dĺžke do tenko nakrájanej slaniny. Na vrch uložíme rozmarínové listy. Uložíme na hlboký plech a podlejeme 50 ml vody a 50 ml vína, pečieme 35-40 minút.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Dáme na plech. Zmiešame smotanu s maslom a drveným cesnakom, osolíme a okoreníme podľa chutí, nalejeme na zemiaky.
Zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vedľa mäsa pečieme asi 45 minút. V polovici pečenia odstránime alobal.