Suroviny:
cesto:
5 vajec
200g cukor
125g hladkej múky
80g zemiakového škrobu solamyl
1 štipka soli
1 čajová lyžička vanilkového cukru
broskyňové želé:
300g konzervovaných broskýň
10 čajových lyžičiek želatíny
3 dl šťava z broskýň
voda
krem:
250g mascarpone
2 čajové lyžičky kakao
5 PL cukru
250 ml smotana
1 balíček želatíny
0,5 dl vody
Ganache:
100 ml smotana
10 uncí mliečnej čokolády
Postup:
Bielka vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny. Postupne pridáme žĺtka. Potom opatrne primiešame múku zmiešanú so zemiakovým škrobom. Pečieme na plech vystlanom papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Plát pokropíme 1 dl broskyňovou šťavou zmiešanou s 2 lyžicami vody.
Ostatnú broskyňovú šťavu zriedime tak, aby sme mali 0,5 l šťavy. Šťavu zohrejeme a pridáme balíček želatíny, nesmie vrieť. Zmiešame s nakrájanými broskyňami a necháme trochu ochladnúť. Keď začne tuhnúť dáme ho na vychladnutý plát a dáme do chladničky stuhnúť.
Mascarpone vymiešame s cukrom a kakaom. Smotanu vyšľaháme po tuhej šľahačky a pridáme do nej želatínu rozpustenú v 0,5 dl vody. Smotanu zmiešame s mascarpone. Krém dáme na stuhnutú želatínu. Necháme opäť stuhnúť.
Dáme variť smotanu a čokoládu, miešame do leskla. Necháme ochladnúť a natrieme na koláč. Koláč necháme celú noc v chladničke.
Urobíme tento krém. Pre mascarponé premiešajte kakaový prášok, dochutíme cukrom podľa chuti. Smotanu vyšľaháme do tvrdej peny, potom pridáme želatínu rozpustenú v polovici dl vody a premiešame do mascarpone. Lyžica tento krém na už zmrazené želé, vyhladiť a pokračovať v ochladzovaní.
Kým koláč ochladí s touto vrstvou, urobíme ganache. Uvaríme 1 dl smotany, pridáme čokoládu a miešame, kým nebude lesklá. Keď je naša čokoláda dostatočne studená, vyhladíme ju nad krémom. Nechajme ho v chladničke cez noc.