Ingrediencie
- 6 bielkov
- 6 žĺtok
- 12 lyžíc cukru,
- 10 lyžíc múky,
- 2 polievkové lyžice kakaa,
- trochu prášku do pečiva,
Krém:
- 1/2 l mlieka
- 2 balíčky čokoládového pudingu,
- 10 dkg čokolády,
- 25 dkg margarínu rama,
- 25 dkg práškového cukru.
Postup
Z bielkov zo 6 vajec vyšľaháme tuhý sneh, zmiešame s 12 lyžicami cukru, potom zmiešame so žĺtkami zo 6 vajec, potom zmiešame s 10 lyžicami múky, 2 lyžicami kakaového prášku, vlejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 160°C asi 30-35 minút! Hotový korpus necháme vychladnúť.
Krém:
V 1/2 l mlieka uvaríme 2 čokoládové pudingy, za horúca pridáme 10 dkg čokolády. Miešame, kým sa čokoláda rozpustí, necháme vychladnúť.
25 dkg margarínu vymiešame s 25 dkg práškového cukru do peny, potom po troškách pridávame do vychladnutého pudingu dobre vymiešame.
Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri tenké platy. Naplníme čokoládovým krémom a tortu natrieme krémom aj zvrchu a z bokov. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Prajeme Dobrú chuť!