Ingrediencie:
- 6 ks vajce
- 1 polievková lyžica horčice
- 15 dkg masla
- soľ
- 10 dkg tavený smotanový syr
- 0,5 lyžičky čerstvá petržlenová vňať
- čierne korenie mleté
- olej
- 16 ks Eidam syr plátky
- 10 dkg syr
- 9 plátkov strojová šunka
Postup:
Vajcia uvaríme, ošúpeme a oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtku pridáme horčicu, maslo a soľ a dobre roztlačíme a premiešame.
Vaječný bielok nakrájame na malé kocky a pridáme tavený smotanový syr, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie a vymastíme trochou oleja. Navrch poukladáme plátky syra, ale tak, aby sa okraje trochu prekrývali, potom posypeme strúhaným syrom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 3-5 minút (aby sa syry trochu roztopili).
Na nastrúhaný syr natrieme bielkový krém (na spodnom okraji necháme cca 5-6 cm bez krému). Na to položte nakrájanú šunku. Na nakrájanú šunku natrieme žĺtkový krém (aj tu si necháme 5-6 cm okraj na dolnej strane/
Začnite rolovať od hornej časti pomocou papiera na pečenie zrolujte ako závin. Zabaľte do fólie a vložte do chladničky na niekoľko hodín. Pred podávaním nakrájajte na rovnaké úhľadné plátky.