Ingrediencie:
Cesto na pizzu:
- 250 g hladkej múky
- pol ČL soli
- 1/4 kocky čerstvého droždia
- 1 ČL cukru
- 1 PL olivového oleja
- 125 ml vlažnej vody
Postup:
Cesto:
Zmiešame vlažnú vodu s čerstvým droždím a cukrom. Posypeme na vrch trošku múky a necháme prikryté utierkou na teplom mieste asi 10 – 20 min.
V druhej mise si pripravíme múku, olivový olej, soľ a následne pridáme aj kvások, miesime dovtedy, kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Počas miesenia po troche pridávame vodu a múku podľa potreby. Následne vytvoríme bochníček, posypeme múkou a prekryjeme. Opäť necháme na teplom mieste vykysnúť zruba polhodinku.
Cesto rozdelíme si ho podľa potreby na 2 časti, z každého kúska následne opäť vyformujeme malý bochník, poprášime múkou a necháme zopár minút stáť pod utierkou.
Bochníky cesta vyvaľkáme a vytvarujeme do tvaru kruhu, potom cesto preložíme na vymastený plech alebo papier na pečenie. Cesto sa snažíme vyvaľkať čo najtenšie, ale nesmie sa roztrhnúť.
Pizzu si môžeme naplniť podľa vlastnej fantázie, napr, paradajková omáčka, pizza omáčka, syr, šunky, klobásy, olivy, cesnak, feferónky, kukurica, šampiňóny …..
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút pri 200-220°C. Dobrú chuť!