Vďaka tomuto jednoduchému receptu si za hodinu upečiete vlastné čerstvé koláčiky. Potrebujete len 3 ingrediencie, aby ste vytvorili dávku naozaj dobrého pečiva.
Ak máte múku, maslo a cukor, môžete sa do nich pustiť už teraz. Spôsob, akým sa tieto lahodné sušienky topia v ústach, sa nedá opísať – je to potešenie v každom smere!
Ingrediencie:
- 200 g (3/4 šálky) masla izbovej teploty
- 100 g (1/2 šálky) cukru
- 300 g 2 1/4 šálky pšeničnej múky
- práškový cukor na posypanie (1/2 šálky by malo stačiť)
- škorica (voliteľné)
Postup:
Maslo a cukor vyšľaháme v miske na strednej rýchlosti do nadýchanej peny.
Do misy pridáme naraz všetku múku a miešame, kým zmes nebude pripomínať strúhanku.
Cesto preložíme na dosku a ručne miesime, kým sa nespojí.
Vzniknuté cesto vytvarujte do tvaru dlhého kvádra so stranou asi 2 cm.
Papier na pečenie rozložíme na dosku a posypeme práškovým cukrom.
Celé cesto obalíme v cukre zo všetkých strán a zabalíme do fólie.
Zabalené cesto necháme v chladničke alebo mrazničke stáť asi 30 minút.
Cesto vyberieme z fólie a nakrájame na 1 cm kúsky.
Rúru predhrejeme na 165 stupňov a pečieme na plechu asi 20 minút do zlatista.
Dobrú chuť!