Prísady:
Cesto:
375g hladkej múky
120g cukru
1 štipka soli
1 ČL sódy bikarbóny
45g margarínu
3 lyžice medu
2 vajcia
2 lyžice kyslej smotany
Krém:
6 PL múky
5 PL cukru
3 vajcia
75 dl mlieka
220g margarínu
2 balenia vanilkového cukru
150g kakao
Poleva:
100g tmavej čokolády
1 lyžička slnečnicového oleja
Postup:
Suroviny na cesto dáme do misy a vymiešame na hladké cesto. Urobíme tri pláty a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Každý plát popicháme vidličkou. Pečieme pri 180°C asi 10 minút.
Vymiešame múku, cukor, vajcia a trochu mlieka do hladka. Dáme variť zvyšné mlieko a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Margarín vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom. Krém rozdelíme na poly, do jednej polovice dáme vanilkový cukor a do druhej kakao.
Spodný plát natrieme kakaovým krémom, priložíme druhý plat a natrieme vanilkovým krémom na vrch dáme tretí plát. Odložíme do chladničky asi na tri hodiny, aby pláty zmäkli.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame s olejom do leskla.
Koláč polejeme čokoládovou polevou a odložíme ho opäť do chladničky. Na druhý deň môžeme krájať.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.