Domovská stránka » KLASICKÁ PLNENÁ KAPUSTA

KLASICKÁ PLNENÁ KAPUSTA

Ingrediencie:

Na náplň:

  • 150 g ryža
  • kg mleté bravčové stehno
  • hlava červená cibuľa
  • 100 g paradajkový pretlak
  • 3 strúčiky cesnak
  • soľ
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • paprika
  • 1 vajce

Na kapustu:

  • 1 hlávka bielej kapusty
  • voda
  • údené rebrá
  • 150 g paradajkový pretlak
  • olej
  • polievkové lyžice múky
  • paprika
  • polievkové lyžice kyslej smotany 

Postup:

Kapustovú hlávku očistíme, odstránime hlúbik a vložíme do hrnca s vriacou vodou, postupne ako listy mäknú ich rozoberieme a odložíme bokom na sitko, necháme odkvapkať a vychladnúť.

Najskôr umyjeme ryžu a dobre ju osušíme, pridajte mleté ​​bravčové mäso, vajce, Cibuľu nakrájame o opražíme ju na rozpálenom oleji do zlata, pridáme ju k mletému mäsu, pridáme cesnak, soľ, korenie a červenú papriku a paradajkový pretlak, premiešame.

Mäkké kapustové listy naplníme mäsovou náplňou a dobre zabalíme, tak aby nám vznikli malé batôžky.

Zvyšné kapustné listy na jemno nakrájame, poukladáme na dno panvice spolu s umytými údenými rebrami. Na vrch poukladáme plnenú kapustu, potom nalejeme toľko vody, aby bola zakrytá kapusta. Zakryjeme 2-3 veľkými listami kapusty alebo nakrájanou kapustou a necháme zovrieť. Varíme na miernom ohni asi 70-80 minút (čas závisí aj od mäsa, kým zmäkne).

Keď je plnená kapusta uvarená, na panvici zohrejeme trochu oleja, opražte na ňom múku, potom odstavíme z ohňa a pridajte červenú papriku, aby mala peknú farbu, a primiešajte dve polievkové lyžice kyslej smotany, pridáme trochu šťavy z plnenej kapusty, toľko aby sa nám vyrovnala teplota a   premiešame do hladka,  prelejeme  cez plnenú kapustu a ešte spolu  chvíľku povaríme. Podávame s kyslou smotanou a čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*