Ingrediencie:
Na náplň:
- 150 g ryža
- 1 kg mleté bravčové stehno
- 1 hlava červená cibuľa
- 100 g paradajkový pretlak
- 3 strúčiky cesnak
- soľ
- olej
- mleté čierne korenie
- paprika
- 1 vajce
Na kapustu:
- 1 hlávka bielej kapusty
- voda
- údené rebrá
- 150 g paradajkový pretlak
- olej
- 2 polievkové lyžice múky
- paprika
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
Postup:
Kapustovú hlávku očistíme, odstránime hlúbik a vložíme do hrnca s vriacou vodou, postupne ako listy mäknú ich rozoberieme a odložíme bokom na sitko, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Najskôr umyjeme ryžu a dobre ju osušíme, pridajte mleté bravčové mäso, vajce, Cibuľu nakrájame o opražíme ju na rozpálenom oleji do zlata, pridáme ju k mletému mäsu, pridáme cesnak, soľ, korenie a červenú papriku a paradajkový pretlak, premiešame.
Mäkké kapustové listy naplníme mäsovou náplňou a dobre zabalíme, tak aby nám vznikli malé batôžky.
Zvyšné kapustné listy na jemno nakrájame, poukladáme na dno panvice spolu s umytými údenými rebrami. Na vrch poukladáme plnenú kapustu, potom nalejeme toľko vody, aby bola zakrytá kapusta. Zakryjeme 2-3 veľkými listami kapusty alebo nakrájanou kapustou a necháme zovrieť. Varíme na miernom ohni asi 70-80 minút (čas závisí aj od mäsa, kým zmäkne).
Keď je plnená kapusta uvarená, na panvici zohrejeme trochu oleja, opražte na ňom múku, potom odstavíme z ohňa a pridajte červenú papriku, aby mala peknú farbu, a primiešajte dve polievkové lyžice kyslej smotany, pridáme trochu šťavy z plnenej kapusty, toľko aby sa nám vyrovnala teplota a premiešame do hladka, prelejeme cez plnenú kapustu a ešte spolu chvíľku povaríme. Podávame s kyslou smotanou a čerstvým chlebom. Dobrú chuť!