Suroviny:
Cesto:
-
-
- 150g práškový cukor
- 50g masla
- 2 vajcia
- 3 lyžičky medu
- 1 lyžička sóda bikarbóna
- 0,5dl mlieko
- 500g hladká múka
-
Krém:
-
-
- 5dl mlieko
- 1 balíček pudingového prášku
- 1 vanilkový struk
- 150g kokosovej múčky
- 180g práškový cukor
- 200g masla
-
Ešte budeme potrebovať:
-
-
- 0.5dl rum
- 150g marhuľový džem
-
Čokoládová poleva:
-
-
- 1 KL kakao
- 100g práškový cukor
- 3 lyžice horúcej vody
- 2 lyžice olej na varenie
-
Postup:
Nad parou rozpustíme maslo a cukor, pridáme vajcia, med, sódu bikarbónu a mlieko, dôkladne vymiešame, potom pridáme múku a vymiešame hladké cesto. Cesto rozdelíme na štyri časti a odložíme do chladničky.
Na krém vymiešame 1dl mlieka s pudingovým práškom. Zvyšné mlieko dáme variť so semienkami z vanilkového struku, keď vrie pridáme rozmiešaný puding v mlieku a kokos. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s práškovým cukrom a vymiešam edo peny. Zmiešame s vychladnutou kokosovou kašou.
Z cesta urobíme štyri pláty a pečieme ich na zadnej strane vymasteného plechu a pomúčeného plechu pri 180°C asi 8-10 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.
Nad parou rozmiešame práškový cukor s kakaom, horúcou vodou a olejom. Miešame do leskla.
Spodný plát pokvapkáme rumom a natrieme polovicou krému, položíme druhý plát, pokropíme ho rumom a natrieme broskyňovým džemom, položíme tretí plát a natrieme ho zvyšným krémom, na to položíme posledný plát, jemne zaťažíme a odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň polejeme kakaovou polevou.