Domovská stránka » ĽAHKÁ KARFIOLOVÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA

ĽAHKÁ KARFIOLOVÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA

Ingrediencie:

  • 1-2 ks  väčšie zemiaky
  • hlava cibuľa
  • klinček cesnak
  • 1 karfiól
  • polievkové lyžice olivový olej
  • vetvička tymian 
  • l zeleninový vývar
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie

Ešte použijeme:

  • opečené kocky chleba
  • petržlenová vňať
  • hrubo mleté farebné korenie

Postup:

Ošúpeme zemiaky,  cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, zemiaky nakrájame na menšie kocky.

Karfiol dôkladne umyjeme, dobre scedíme a rozoberieme na ružičky.

Na oleji vo veľkom hrnci orestujeme cibuľa aj cesnak, potom pridáme karfiol a zemiaky a všetko trochu orestujeme.

Pridáme pár  lístkov tymianu a zalejeme vývarom. Pridajte soľ a korenie, priveďte do varu a varíme na strednom plameni, kým zelenina nezmäkne.

Nakoniec polievku rozmixujte na jemno tyčovým mixérom a podávajte s kockami opečeného chleba, petržlenovou vňaťou a trochou nahrubo mletého farebného korenia. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*