Ukážeme vám skvelé orechové rezy tak, ako ju robia profesionáli! Skvele sa hodí na každú príležitosť, pretože výborne chutí a recept je veľmi jednoduchý!
Ingrediencie na plech:
- 5 bielkov
- 200 g cukru
- 160 g vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice polohrubej múky
- štipka soli
Na krém:
- 5 žĺtkov
- 150 g cukru
- 500 ml mlieka
- 200 g masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 vrecko vanilkového cukru
- strúhaná čokoláda
Príprava:
Mleté vlašské orechy zmiešame s múkou. Bielky vyšľaháme so soľou a cukrom, na tuhý sneh. Múčnu zmes vmiešame do snehu. Plech vystelieme papierom a vymastíme olejom, aby sa cesto nelepilo na papier, nalejeme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 40 minút. Keďže v ceste nie je prášok do pečiva, počas pečenia neotvárajte dvierka rúry, aby sa nezrútilo. Necháme vychladnúť na plechu, dobre vychladnutý korpus rozrežeme na 4 rovnaké tenké pláty.
Mlieko nalejeme do misky, pridáme žĺtok, cukor, múku a vanilku a premiešame. Varíme na miernom ohni, za stáleho miešania do hustá. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme vychladnutý krém. Dobre vymiešame.
Krém natrieme na jeden plát, naň položíme ďalší plát a takto pokračujeme, kým použijeme všetky orechové pláty. Vrch koláča natrieme krémom, môžeme aj ozdobiť, odložíme do chladničky aspoň na 5 hodín, pred krájaním posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!