Domovská stránka » Linecký závin

Linecký závin

Jednoduchý koláč na prípravu ale veľmi nápadný! Je to skvelá voľba na všedné dni aj na slávnostné príležitosti, pretože ju má každý rád! Keď chcete urobiť niečo špeciálne, skúste to!

Ingrediencie

Cesto:

  • 40 dkg múky,
  • 15 dkg tuku,
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva,
  • 5 dkg práškového cukru,
  • 4 vaječné žĺtky,
  • 2 dl kyslej smotany,
  • štipka soli.

Náplň

  • černice, ostružiny
  • slivkový lekvár,
  • 4  bielka,
  • 4 lyžice práškového cukru,
  • 1 lyžička. vanilkový cukor,
  • 10 dkg mletého maku,
  • 10 dkg mletých vlašských orechov,
  • citrónová kôra.

Čokoládová poleva:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 2 lyžice oleja

Postuo:

Rúru predhrejeme na 170°C.

Múku rozdrobíme s tukom, pridáme žĺtky, kyslú smotanu a soľ. Vymiesime a rozdelíme na 4 časti, roztiahneme na obdĺžnik 15×20 cm, potrieme džemom a zrolujeme z oboch strán tak, aby v strede zostali 2 cm. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Bielky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do tuhý sneh. Rozdelíme na 2  polovice, do jednej primiešame mak a do druhej vlašské orechy. Stred dvoch  rolád naplníme makovou plnkou a stred zvyšných rolád orechovou plnkou. Pečieme pri teplote 175-180°C  asi 15 minút do ružova. Necháme vychladnúť. Okraje upečených rolád posypeme práškovým cukrom a stred polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejem, vymiešame do leskla.

Prajeme Vám Dobrú chuť!

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*