Domovská stránka » Malinová roláda

Malinová roláda

Výborne chutí aj vyzerá, takže je vhodný na každú príležitosť.

Ingrediencie

Piškótový plát:

  • 4 vajcia,
  • 3 polievkové lyžice. voda,
  • 80 g práškového cukru,
  • 80 g polohrubá múky,
  • štipka soli.

Na krém:

  • 250 g  mascarpone,
  • 2 dl smotany,
  • 1 balíček smeta fix,
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • práškový cukor podľa chuti
  • asi 150 – 200 g malín (čerstvých alebo mrazených).

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme, potom postupne po jednom primiešame žĺtka.  pridáme tri lyžice vody a nakoniec opatrne primiešame múku.

Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 10 minút. Upečenú piškótu voľne  zvinieme do čistej  utierky  a odstránime papier na pečenie.

Maliny rozdrvíme vidličkou a roztlačíme (ak sa vám nepáči semienka v koláči, prepasírujte ich cez sitko). Smotanu so smeta fix  vyšľaháme do tuha, potom zmiešame s  mascarpone spolu s cukrom a citrónovou šťavou. Trochu bieleho krému si odložíme bokom  potiahnutie rolády zvrchu, do zvyšku primiešame malinovú dužinu.

Piškótový plát rozvinieme, natrieme malinovým krémom a opäť zvinieme. Vrch natrieme bielym krémom,  ktorý sme si odložili bokom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Náš tip:

Pred konzumáciou  ho dajte na hodinu do mrazničky, aby sa dal perfektne krájať a ľadovo vychladený malinový krém mu dodá takmer zmrzlinovú konzistenciu.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*