Výborne chutí aj vyzerá, takže je vhodný na každú príležitosť.
Ingrediencie
Piškótový plát:
- 4 vajcia,
- 3 polievkové lyžice. voda,
- 80 g práškového cukru,
- 80 g polohrubá múky,
- štipka soli.
Na krém:
- 250 g mascarpone,
- 2 dl smotany,
- 1 balíček smeta fix,
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- práškový cukor podľa chuti
- asi 150 – 200 g malín (čerstvých alebo mrazených).
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme, potom postupne po jednom primiešame žĺtka. pridáme tri lyžice vody a nakoniec opatrne primiešame múku.
Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 10 minút. Upečenú piškótu voľne zvinieme do čistej utierky a odstránime papier na pečenie.
Maliny rozdrvíme vidličkou a roztlačíme (ak sa vám nepáči semienka v koláči, prepasírujte ich cez sitko). Smotanu so smeta fix vyšľaháme do tuha, potom zmiešame s mascarpone spolu s cukrom a citrónovou šťavou. Trochu bieleho krému si odložíme bokom potiahnutie rolády zvrchu, do zvyšku primiešame malinovú dužinu.
Piškótový plát rozvinieme, natrieme malinovým krémom a opäť zvinieme. Vrch natrieme bielym krémom, ktorý sme si odložili bokom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Náš tip:
Pred konzumáciou ho dajte na hodinu do mrazničky, aby sa dal perfektne krájať a ľadovo vychladený malinový krém mu dodá takmer zmrzlinovú konzistenciu.
Prajeme Vám dobrú chuť!