Tradičné medové rezy nikdy nesklamú! A my to milujeme!
Ingrediencie
cesto:
- 450 g múky,
- 40 g masla,
- 1 vajce,
- 1 lyžička sódy bikarbóny,
- 3 lyžice mlieka,
- 2 polievkové lyžice medu,
- 150 g práškového cukru.
Krém:
- 250 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 1 lyžička. vanilkový cukor,
- 300 ml mlieka,
- 3 polievkové lyžice krupice,
- marhuľový džem
Poleva:
- 150 g tmavej čokolády
- 2 lyžice oleja
Postup
Z mlieka a krupice uvaríme hustú krupicu. Necháme dobre vychladnúť.
Vanilkový cukor aj práškový cukor vymiešame s mäkkým maslom do peny a zmiešame s vychladnutou krupicou.
Maslo, cukor, med a mlieko dáme do misky, nad paru roztopíme, potom za stáleho miešania pridáme vajíčko a odstavíme z ohňa, vmiešame múku so sódou bikarbónou. Cesto vymiesime rukou, a rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C. Pečieme na plechu na papieri na pečenie, pláty popicháme vidličkou a pečieme asi 8 minút, Dáveme pozor, aby nám pláty veľmi nestmavli. Upečené pláty necháme vychladnúť.
Na spodok položíme jeden vychladnutý plát, natrieme krémom, položíme druhý plát, ktorý natrieme marhuľovým džemom, položíme tretí plát a opäť natrieme krémom, zakryjeme posledným plátom, vrch zaťažíme a odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň, polejeme čokoládovou polevou. Necháme polevu stuhnúť a môžeme krájať na úhľadné rezy.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a olejom a vymiešame do leskla.
Prajeme dobrú chuť!