Stala sa veľmi krásnou! Aj my to milujeme!
Ingrediencie
Ingrediencie na cesto:
- 450 g múky,
- 40 g masla,
- 1 vajce,
- 1 lyžička sódy bikarbóny,
- 3 lyžice mlieka,
- 2 lyžice medu,
- 150 g práškového cukru.
Krém:
- 250 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 1 cs. vanilkový cukor,
- 300 ml mlieka,
- 3 lyžice krupice,
- džem podľa chuti.
Príprava
Z mlieka a pšeničných krúp uvaríme hrubú vrstvu mlieka, s mäkkým maslom vymiešame cukry do peny a zmiešame s vychladnutými oškvarkami.
Maslo, cukor, med a mlieko dáme do misky nad vodnú paru, roztopíme a za stáleho miešania pridáme vajcia, vmiešame sódu bikarbónu. Cesto vymiesime rukou, potom rozdelíme na 4 časti.
V predhriatej rúre na 170 stupňov upečieme tenké, obdĺžnikové, vidličkou rozotreté pláty jeden po druhom na plechu alebo na zadnej strane plechu. Veľkosť obliečok je cca. Rozmer 21 × 36 cm. Pozor, nevyprážajte rýchlo, aby sa nepripálilo!
Zloženie: cestovinový základ – smotanová polovica – cestovinový základ – džem – cestovinový základ – smotana druhá polovica – cestovinový základ.
Navrch som roztopila 10dkg tmavej čokolády nad parou s 2 lyžicami kuchynského oleja.
Krájať sa dá až na druhý deň!