Tento koláčik je hit v našej rodine, je oveľa jednoduchší ako klasický metrový koláč, je jednoducho neodolateľný!
Ingrediencie
Žltý plát:
- 4 vajcia
- 25 dkg múky
- 15 dkg cukru
- 1 dl oleja
- 1 dl teplej vody
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Hnedý plát:
- 4 vajcia
- 22 dkg múky
- 3 dkg kakaového prášku
- 15 dkg cukru
- 1 dl oleja
- 1 dl teplej vody
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém:
- 3 balenia pudingového prášku s punčovou príchuťou
- 9 dl mlieka
- 20 dkg práškového cukru
- 35 dkg masla/margarínu
Poleva:
- 20 dkg tmavej čokolády
- 2 polievkové lyžice oleja
Príprava
Na žlté cesto vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, po troškách pridávame teplú vodu a olej.
Preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do žĺtkovej zmesi. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 15-20 minút, urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Plát rozkrojíme na polovice.
Rovnakým spôsobom pripravíme hnedé plát. Tiež ho rozkrojíme na polovice.
Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame spráškovým cukrom do peny a spojíme s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Na spodok položíme hnedý plát, natrieme krémom, položíme žltý plát, natrieme krémom, hnedý plát, krém a žltý plát vrch môžeme natrieť zvyšným krémom alebo poliať čokoládovou polevou.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejem do leskla.
Koláč odložíme na 3-4 hodiny do chladničky stuhnúť.
Prajeme dobrú chuť!