Ingrediencie
Na cesto:
- 50 dkg múky,
- 15 dkg bravčového tuku,
- 10 dkg práškového cukru,
- 1 balíček prášku do pečiva,
- 2 žĺtky,
- 5 polievkových lyžíc. kyslá smotana.
Na krém:
- 2,5 dl mlieka,
- 4 hladka múka,
- strúhaná kôra a šťava z 1 citróna,
- 25 dkg masla,
- 20 dkg práškového cukru,
- 8 polievkových lyžíc. marhuľový džem.
Postup:
Vymiešame múku, bravčový tuk, práškový cukor, prášok do pečiva, žĺtky a kyslú smotanu, vypracujeme hladké elastické cesto. Rozdelíme na 4 rovnaké bochníky. Pečieme na obrátenej strane plechu vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 8-10 minút. Pláty necháme vychladnúť.
Z mlieka a múky uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme citrónovú kôru a šťavu. Zmiešame s vychladnutým krémom. Dobre vymiešame.
Zloženie:
Spodný plát natrieme broskyňovým džemom, položíme druhým plátom, navrstvíme krém a zarovnáme, položíme tretí plát natrieme broskyňovým džemom a na vrch položíme štvrtý plát. Vrch posypeme práškovým cukrom. Odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň nakrájame. Dobrú chuť!