Ingrediencie
Cesto:
- 6 vajec,
- 20 dkg cukru,
- 10 dkg mletých vlašských orechov,
- 15 dkg múky (GM),
- 1 prášok do pečiva,
- 3 evk. horúca voda,
- 3 evk. olej,
- trochu broskyňového džemu.
Krém:
- 20 dkg margarínu,
- 15 dkg cukru,
- 30 dkg mletých sušienok,
- 1 dl kávy,
- rumová príchuť.
natrieme smotanou (asi 2 dl smotany).
Príprava
Piškótu opečieme a natrieme vychladnutým džemom. Pomleté sušienky sa zmiešajú s kávovou a rumovou arómou a potom sa pridá cukrový margarín. Krémom natrieme piškótu, potom vyšľaháme asi 2 dl smotany do tuhej peny a navrchu uhladíme. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.