Domovská stránka » Pečené koleno s cibuľou a jablkami

Pečené koleno s cibuľou a jablkami

Suroviny:

      • 1 koleno
      • soľ
      • 3 fialové cibule
      • 3 jablká
      • mleté korenie
      • rasca
      • 2 bobkové listy
      • 2dl biele víno

Postup:

Koleno dôkladne celé osolíme. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, jablko nakrájame na hrubšie plátky .Cibuľu a jablká dáme na plech, osolíme podľa chuti, posypeme rascou a pridáme bobkové listy. Do stredu pekáča uložíme osolené koleno, na ktorom sme narezali kožu, uložíme ho tak, aby koža bola navrchu a okoreníme ho, podlejeme vínom a zakryjeme alobalom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi dve hodiny do mäkka. Alobal odstránime, a koleno otočíme tak, aby bola koža na spodku, pečieme kým nie je mäso pekne červené, potom koleno otočíme kožou na vrch a opäť pečieme, kým bude koža červená. Podávame s dusenou kapustou a zemiakovou kašou. Môžeme podávať aj s cibuľou a upečenými jablkami, ktoré sme piekli spolu s kolenom a s ľubovoľnou oblohou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*