Domovská stránka » Pečené rebierka

Pečené rebierka

Suroviny:

70dkg bravčové rebierka

soľ

čierne korenie

paprika

rasca

cesnak

olej

2 cibule

4 zemiaky

Postup:

Rebierka umyjeme osolíme, dôkladne okoreníme, trochu naolejujeme pekáč a položíme doň kúsky mäsa. Položíme na to pokrájanú cibuľu. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 200-210 °C asi 1 hodinu. Alobal odstránime, otočíme mäso k mäsu pridáme na jeden pekáč pokrájané zemiaky okorenené zemiakovým korením a pečieme ďalšiu hodinu pri 180°C. Každých 15 minút mäso otáčame, aby bolo mäso rovnomerne opečené. Podľa potreby môžeme opatrne podlievať vodou. Po upečení je mäso červené a zemiaky chrumkavé. Podávame s čerstvou zeleninou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*